image

04

May 20

15. Olimpijske igre


Nakon dvije godine pandemijske pauze, na nogometnom igralištu Dari održane 15. Olimpijske igre Dječjeg vrtića Girice. Nakon svečanog mimohoda, vrtićku zastavu podigla su najstarija djeca vrtića Clare Novak i Viliam Vitić, a sam početak Olimpijskih igara otvorio je Matija Preksavec, osvajatelj brončane medalje na Europskom prvenstvu jiu-jitsua za mlade. Nakon plesa malih mažoretkinja započelo je natjecanje.
Sudjelovala su djeca od jasličke dobi pa sve do polaska u školu. Djeca jasličke dobi (1-3 god) trčala su 30 m i na ciljnoj ravnini su ih dočekale plišane igračke. Vrtićke skupine sudjelovale su u trčanju na 50 m, posebno djevojčice, posebno dječaci i prema uzrastu (3-4 god, 4-5 god, 5-6 god, od 6 do polaska u školu). Osvojene medalje djeci je podijelio gradonačelnik Marin Gregorović i ravnateljica Mirjana Koljevina.
Svoje trkačke sposobnosti pokazali su nam i očevi na utrci 75 m.
Djeca školski obveznici demonstrirali su trčanje štafete 4x25 m, nakon čega je uslijedila utrka štafete mama i odgojiteljica gdje je ekipa odgojiteljica osvojila prvo mjesto.
Za kraj je ostala disciplina potezanje konopa u kojoj su prvo sudjelovala djeca, a nakon njih i roditelji. U potezanju konopa za roditelje, snagu momčadi je presudio sam konop, koji je od napetosti puknuo na pola.